Anonymous

 

EKT

Ημερίδα "Το FI-WARE ως εργαλείο χρηματοδότησης"

Ημερίδα "Το FI-WARE ως εργαλείο χρηματοδότησης"
Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 48
210 7273915
Περιγραφή: 

To Εθνικό Κέντρο Τεκµηρίωσης (EKT) σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισµικού / Λογισµικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) διοργανώνουν ηµερίδα την Παρασκευή 24 Ιουλίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Αίθουσα Σεμιναρίων) µε θέµα: «Το FI-WARE ως εργαλείο χρηµατοδότησης: αξιοποιώντας ανοικτές τεχνολογίες για νεοφυείς επιχειρήσεις».

Το Ευρωπαϊκό πρόγραµµα FI-WARE Accelerator στοχεύει στην ενίσχυση µικροµεσαίων (SME’s) και νεοφυών (start-ups) επιχειρήσεων που είναι προσανατολισµένες σε τεχνολογικούς τοµείς όπως: Έξυπνες Πόλεις (Smart cities), Υγεία, Μεταφορές, Ενέργεια, Πληροφορική, κ.ά., ενθαρρύνοντας την παραγωγή προϊόντων και υπηρεσιών βασισµένων σε καινοτόµες υπηρεσίες και εφαρµογές πληροφορικής και διαδικτύου (τεχνολογία FI-WARE).

Πρόκειται για µια ανοιχτή πλατφόρµα µε στόχο τη δηµιουργία ενός βιώσιµου οικοσυστήµατος που στόχο έχει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα προκύψουν από το νέο κύµα της ψηφιοποίησης που προκαλείται από την διάχυση των πρόσφατων τεχνολογιών του Διαδικτύου.

Το FI-WARE θα χρηµατοδοτήσει µε το συνολικό ποσό των 80 εκατ. € επιχειρηµατίες, ώστε να εκµεταλλευθούν τις ευκαιρίες που προκύπτουν από την αυξηµένη ζήτηση για έξυπνες ψηφιακές λύσεις σε όλους τους τοµείς της οικονοµίας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου "Πλατφόρμα Παροχής Υπηρεσιών Κατάθεσης, Διαχείρισης και Διάθεσης Ανοικτών Δεδομένων και Ψηφιακού Περιεχομένου", που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ψηφιακή Σύγκλιση” (ΕΣΠΑ), με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ημερομηνία Διεξαγωγής: 
24/07/2015
Τόπος: 
Λεωφόρος Βασιλέως Κωνσταντίνου 48
Φωτογραφικό Υλικό: 
Χρήσιμο Υλικό: